сряда, юли 08, 2009

Стачка на италианските блогъри



ЗАТВОРЕНО ЗАРАДИ ТРАУР

ИНФОРМАЦИЯТА БЕШЕ ОСЪДЕНА НА СМЪРТ


Тези, които следят политическия живот в Италия сигурно знаят, че правителството на Берлускони досега успя да изкара по площадите да стачкуват, почти всички категории от населението. Но този път бие рекорда- успя да организира стачка в Интернет. Ябълката на раздора е закона Алфано, който поставя множество забрани както на журналисти, така и на блогъри да публикуват материали отнасящи се до лица, които са под арест или са разследвани. По тази причина на 14 юли ще бъде първата стачка на италианските блогъри, която съвпада и с тази на журналистите. Онези блогъри, които ще се присъединят към стачката на 14 юли няма да публикуват и в блоговете им ще излиза логото за протест срещу закона Алфано. Ако стачката е успешна, ще бъде първия случай в Европа на организиран протест в Web пространството.
В моя блог логото ще излиза от днес. От солидарност, следя множество италиански блогове, но най-вече, защото стачката не защитава интересите на определена категория, а свободата в мрежата.
И като се замисля и у нас има доста хора, който биха имали едно главоболие по- малко с такъв закон. Да не вземе на някой да му хрумне да взема пример от италианските си колеги.


0 коментара:

Публикуване на коментар