петък, март 27, 2009

WWF за Часът на Земята


В навечерието на международния Earth Hour - Часът на Земята на 28 март, WWF публикува резултатите от проучването за последиците, които климатичните промени могат да окажат върху животинските видове.


Резултатите не са в никакъв случай оптимистични: 90% от коралите, образуващи Големия коралов риф, може да изчезне до 2050г. Същото важи за 75% от пингвините Адели в Антарктида. Колкото до белите мечки, те могат да изчезнат като вид до края на този век. Ако глобалното затопляне премине опасната граница от 2Сº повече, спрямо температурата от предхождащата индустриализацията епоха, множество животински видове, включително и човека, ще бъдат застрашени.
Картата на WWF, показва ясно, че ефекта от климатичните промени няма да пощади нито един район от планетата ни, заплашвайки целия животинския свят.


Глобалното затопляне застрашава видове като бели мечки и китове, орангутани и пингвини, тигри и слонове, засягайки околната среда от полюсите до саваните, от океанските дълбочини до кораловите бариери, от тропическите джунгли до плажовете, където се възпроизвеждат морските костенурки.



Една от иницативите на WWF в Годината на Климата е на 28 март. Срещата е в 20.30 с EARTH HOUR, часът на земята, в който ще бъде изгасена светлината и ще се получи една голяма Вълна от мрак на планетата ни.

Надявям се и вие да се присъедините към нас. Не знам дали ще спасим от изчезване някое от тези прекрасни същества, но със сигурност няма да ни стане нищо, ако постоим един час на романтично мъждукащи свещи!

www.youtube.com/earthhour2009
www.panda.org
0 коментара:

Публикуване на коментар